سدیم کلرید یا همان نمک خوراکی یک ترکیب یونی است که در آن یونهای سدیم و کلراید با نسب ۱:۱ وجود دارند. معمولا به آن نمک خوراکی، نمک معمولی و هالیت (سنگ معدن نمک معمولی) گفته میشود. این نمک عمدتا مسئول شوری آب دریا و همچنین مایع بیرون سلولی است که در بسیاری از اورگانیسمهای چند سلولی موجود است. در بسیاری از فرآیندهای صنعتی و خانگی کاربرد دارد. آب دریا منبع اصلی این نمک است. فرمول شیمیایی کلرید سدیم NaCl است که می توان آن را به صورت خالص از هالیت معدنی به دست آورد.
در زیر به تعدادی از خواص این ماده اشاره شده است.
- در آب به راحتی حل میشود و در مایعات دیگر تا حدی محلول یا نامحلول است.
- کریستالهایی سفید رنگ هستند که بو ندارند اما طعم و مزه دارند.
- سدیم کلرید در حالت محلول در آب به دلیل وجود یونهای متحرک رسانای مناسبی برای جریان الکتریسته است.
- نقطه ذوب آن ۸۰۱ درجه سانتی گراد و نقطه جوش آن ۱۴۱۳ درجه سانتیگراد است
- هزاران سال است که از سدیم کلراید برای طعم دادن و حفظ مواد غذایی استفاده می شود.
- به عنوان ماده اولیه در صنعت تولید مواد شیمیایی مختلف مانند سدیم کربنات، سدیم هیدروژن کربنات و … استفاده میشود.
- بیمارستان ها از یک محلول وریدی برای تأمین آب و نمک به بیماران برای کاهش کم آبی بدن استفاده می کنند.
- از کلرید سدیم در تولیدات صنعتی برای تولید محصولات دیگر مانند پلاستیک و کاغذ نیز استفاده می شود.
- کاربرد در محلول های پاک کننده
Reviews
There are no reviews yet.