یکی از موادی که نام آن را بر روی برچسب مواد غذایی میتوان مشاهده کرد، تری سدیم فسفات یا TSPاست. این ماده بهعنوان افزودنی به غلات، پنیر و مواد گوشتی فراوری شده اضافه میشود. سازمان غذا و دارو این ماده را بیخطر تشخیص داده است. اما برخی شواهد نشان میدهند که ترکیبات فسفاتدار مانند تری سدیم فسفات ممکن است به سلامت شما آسیب برساند.
در دنیای کنونی عرضه مواد غذایی فراوری شده بهصورت گستردهای صورت میگیرد. اما بااینحال علاقه افراد به تهیه مواد خوراکی تازه و ارگانیک روزبهروز افزایش مییابد. یکی از علل گرایش افراد به مواد غذایی سالم و طبیعی، استفاده از افزودنیها به مقدار بسیار زیاد در خوراکیهای فراوری شده است. بسیاری از متخصصان مواد غذایی نسبت به استفاده بیرویه از نگهدارندهها هشدار داده و آن را برای سلامتی انسان مضر دانستهاند. یکی از این مواد که درمواد غذایی میتوان مشاهده کرد، تری سدیم فسفات میباشد.
تری سدیم فسفات نام یک ترکیب معدنی است که به شکل پودری سفید با کریستالهای بیرنگ میباشد. این ماده در آب قابل انحلال بوده و محلولی قلیایی تشکیل میدهد. pH آن در حدود ۱۲ بوده و لذا خاصیت بازی قوی از خود نشان میدهد. در اغلب محصولات، از تری سدیم فسفات بهعنوان امولسیون کننده استفاده میشود. این ماده فسفر دار در مواد آلی مانند اتانول نامحلول است.
تری سدیم فسفات ترکیبی معدنی است که در دو نوع تری سدیم فسفات بیآب و تری سدیم فسفات ۱۲ آبه ساخته میشود. این ماده به دو شکل صنعتی و خوراکی تولید شده و در بسیاری از صنایع بهعنوان روانکننده، نرمکننده و لکه بر مورداستفاده قرار میگیرد.
تری سدیم فسفات (TSP) یک ماده شیمیایی که با نام های دیگری همچون تری سدیم اورتوفسفات، پنتا سدیم تری فسفات، سدیم فسفات و تری فسفات سدیم نیز شناخته می شود.این ماده به صورت بی آب و ۱۲ آبه ارائه می گردد و به عنوان یک ترکیب شیمیایی امولوسیون کننده شناخته می شود.
تری سدیم فسفات با خاصیت قلیایی بالا و PH معادل ۱۲ به راحتی در آب قابل انحلال می باشد. تری سدیم فسفات به صورت ۱۲ آبه ارائه می گردد که در صورت حرارت تا دمای ۷۶ درجه سانتی گراد به آسانی آب خود را از دست می دهد. این محصول به صورت خوراکی و به عنوان یک ماده افزودنی غذا در اغلب محصولات از جمله نان ها، سس ها، کیک ها و به عنوان یک عامل نگهدارنده در بسته بندی گوشت ها، کنسروها و بستنی ها مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین از این ماده به جهت بهبود بافت پنیر، تثبیت لزجت شیر و ممانعت از جداشدن فاز آبی در شیر منجمد مورد استفاده قرار می گیرد. از موارد استفاده از این محصول در صنعت می توان به استفاده از آن در آبکاری الکتریکی، حلال رنگ در رنگرزی، پاک کردن سطوح قبل از رنگ کاری، دباغی چرم، تولید کاغذ، تصفیه شکر، چاپ عکس، مکمل های ورزشی، ساخت لاستیک، خمیر دندان، مواد شوینده و نگهدارنده رطوب در خوراکی ها و سختی گیر در بویلر ها اشاره نمود.
Reviews
There are no reviews yet.